Republika Srbija - Republic of Serbia
Grad Beograd - City of Belgrade
Zeleznice Srbije - Serbian Railways

Francuski privrednici iz železničkog sektora u poseti Beogradčvoru

Aktuelno »

03.04.2015.

Francuski privrednici iz železničkog sektora u poseti Beogradčvoru

Francusko-srpska privredna komora (ČIFS) i državna francuska agencija za promociju izvoza Business France, u saradnji sa Željeznicama Srbije, organizovale su dolazak delegacije francuskih preduzeća:
- SNCF (Francuske železnice),
- Thales group - (predstavnici Tales grupe),
- Alstom transport,
- Sćneider Electric (Šnajder Elektrik),
- Egis (grupe Ežis),
- ALR - Acieries et laminoires des Rives (proizvodnjA kolosečne opreme)
- Mecelec (Meselek)
u Beograd a u okviru nje posetu Preduzeću za izgradnju železničkog čvora Beograd d.o.o. - Beogradčvor d.o.o. a nakon prošlogodišnje posete francuskog premijera Manuela Valsa Srbiji, kad je potpisan Sporazum o saradnji dve zemlje u oblasti transporta.

Francuski privrednici iz železničkog sektora, koji su danas posetili železičku stanicu Beograd Centar (Prokop), zainteresovani su za učešće u projektima modernizacije srpskih pruga i došli su da se upoznaju sa aktuelnim projektima srpskih železnica i da vide na koji način mogu da se uključe, bilo da je reč o izgradnji, nabavci materijala ili drugim vidovima saradnje. Francuske kompanije su zainteresovane i za učešće u planiranom projektu izgradnje brze pruge od Beograda do Budimpešte, koju Srbija planira da gradi u saradnji sa Kinom.


U prostorijama Preduzeća za izgradnju železničkog čvora Beograd d.o.o. (Beogradčvor d.o.o.) organizovan je sastanak na kome je direktor Beogradčvora d.o.o. gospodin Milutin Milošević upoznao francusku delegaciju sa beogradskim železničkim čvorom i aktivnostima na njegovoj modernizaciji. Zatim je poveo delegaciju u obilazak gradilišta železničke stanice Beograd Centar (Prokop) gde je upoznao francuske goste sa radovima koji se trenutno izvode i predstavio im buduću glavnu železničku stanicu.

 

Ovde možete pogledati/preuzeti FOTO-ALBUM posete francuske delegacije Beogradčvoru i gradilištu

 


Železnice Srbije a.d. su organizovale da se francuski privrednicu od buduće glavne stanice (Beograd Centar) do sadašnje glavne železničke stanice prevezu čuvenim Plavim vozom, koji je koristio bivši predsednik Jugoslavije Josip Broz - Tito. U sastav Plavog voza je bio uključen i vagon - Salon de Gol koji je specijalno bio napravljen za posetu tadašnjeg francuskog predsednika Šarla de Gola.

Ovde možete pogledati/preuzeti FOTO-ALBUM posete francuske delegacije Plavom vozu

 


02.04.2015. godine

Sve fotografije su u vlasništvu BEOGRADČVOR d.o.o. i ne mogu se koristiti bez prethodne dozvole.


 

Čitanja: 236 | rss | print

Dodaj komentar